hits

LOs hukommelsestap

"Jeg må rose Erna Solberg for hva vi har fått til i kampen mot arbeidskriminalitet"
LO-leder Gerd Kristiansen

"Dette har vi etterspurt lenge."
LO om regjeringens nye lærlingkrav

Det er pussig hvordan LO så snart det blir valgkamp, "glemmer" alle tiltakene de har gitt Høyre og Frp skryt for.

Det har vært mye snakk om yrkesfagene. Denne regjeringen gjør også noe med dem. Og vi har fått skryt for mange av tiltakene våre også fra LO. Jeg har stor respekt for norske fagforeninger og LO, derfor er det pussig hvordan organisasjonen får hukomelsestap og "glemmer" alt det de har gitt Høyre og Frp skryt for, hver gang det er valgkamp. Da er fokuset ensidig negativt.

Yrkesutdanning er like viktig som universitetsutdanning, og mesterbrev er like bra som mastergrad. Vi kan ikke leve av bare akademiske yrker i dette landet. Vi trenger fagfolk. Gode fagarbeidere som kan skape verdier eller bygge velferden i offentlig sektor.

En av tingene vi har gjort er å forsøke å knekke myten om at yrkesfag er for skoletrøtte elever. For noe tull! Selvfølgelig er det mange elever som er lei av teorifag og er best på det praktiske, som bør velge yrkesfag. Men det er ikke slik at yrkesfagene er sløve-utdanninger. Det er høye krav i yrkesfagene, og det er bare en gammel fordom at elever som har gode karakter og er motiverte, absolutt må velge studieforberedende.

Men det holder ikke å snakke opp yrkesfagene. Man må gjøre noe også. Med de rødgrønne var det mye snakk og lite handling. Nå skjer det noe. Det har tydeligvis også LO merket.

Vi trenger enda flere yrkesfaglærere. Derfor lanserte vi tidenes første yrkesfaglærerløft, inkludert en ny stipendordning for å få flere til å ville bli lærere. - En viktig brikke i arbeidet for økt satsning på yrkesfag, sa LOs ledelse den gang.  

Vi har tatt et skikkelig løft for høyere yrkesfaglig utdannelse og fagskolene, et skoleslag som lenge ble stemoderlig behandlet i skolesystemet vårt.  ? En gledelig nyhet for fagskolene, skrev LO da.

Vi innfører krav om lærlinger ved offentlige innkjøp. - Dette har vi etterspurt lenge, sa LO.

Altfor mange elever får dårlige råd og ender opp på studieforberedende i stedet for på yrkesfag. Tidligere har disse elevene blitt tvunget til å ta masse ekstra tid i skolen for å få det til. Det blir det nå slutt på. Vi fikk skryt fra LO for tiltaket.

Og vi er opptatt av at arbeidslivet for fagarbeidere skal være skikkelig. Skurkene må tas og useriøse aktører stoppes. Jeg må rose Erna Solberg for hva vi har fått til i kampen mot arbeidskriminalitet, sa LOs leder den gang.

Jeg kunne nevnt mange flere tiltak for yrkesfagene, for eksempel fraværsgrensen som har gjort at fraværet på yrkesfagene har stupt. Nå er det faktisk lavere fravær på yrkesfag enn på studieforberedende! Ikke så rart, kanskje. For yrkesfagelever skjønner at de skal ut i arbeidslivet, og der er regelen klar: Er du frisk, har du å møte opp på jobb.

LO har ikke sagt noe om fraværsgrensen, men felles for de andre tiltakene er at LO har skrytt av regjeringen, men nå er det glemt. Nå er det nemlig valgkamp som gjelder. Også for LO. Og da er det ikke tvil om hva som er målet. Full støtte til Arbeiderpartiet, bare angrep på Høyre og Frp.

 

26 kommentarer

Det er bare sånn norsk politikk fungerer, alle som er opposisjonelle partier er programforpliktet til ikke å være enig uansett hvor enig de er.

Det er snart valg og da vil det dette inn mye møl fra den kanten.

Støre skal inn i statsministerjobben koste hva det koste vil.

Det har LO og media bestemt,

Lite tips. Om man ønsker å bevare Norge som den fredelige nasjon vi en gang var.

Oppfordrer jeg alle med et snev av gangsyn til å ta en titt på hva "demokratene" står for.

Dette er overhodet ikke pussig på noen måte.

Lo sitter i sentralstyret til Ap og har en egeninteresse av at Ap(de selv) får størst mulig oppslutning.

Lo er en del av regjeringe når Ap besitter makten.

Dette burde dere fått en slutt på, fremfor å klage på noe som er naturlig.

Rikets tilstand er at LO er den eneste "paraplyorganisasjonen" som samler sammen så å si alle fagforeningene, inklusiv de "uavhengige". Så det er egentlig umulig å finne en fagforening som ikke faller under LO og den rødgrønne-kvasisosialismen.

Når det er sagt, så finne det også fagforeninger som virkelig er uavhengige, men der er de selv et offer for sitt eget divide et imperi, og er egentlig maktesløse mot både LO og store bedrifter.

Og når det er sagt så er det nokså urettferdig at LO er egentlig APs pengebinge og/eller løpegutt. Kanskje det er motsatt, hva vet jeg, men prinsippet er fortsatt uandret.

Allokevel så er mange som er med i LO ofte uten sympatier til AP nettopp pga de er IKKE er et "arbeiderparti", og "representerer" arbeiderne fra den positive siden kun da de skal ha valgflesk e.l. Mange LO-medlemmer er egentlig mer for Høyre eller FRP av forskjellige grunner. Bla.a. fordi de synes man bør ikke sløse medlemskontingenten på PR-tiltak, fordi man synes AP har for eksempel kvelt folket mer og mer med skatter, etc.

Og her har jeg egentlig kommet til sakens kjerne: LO har uten tvil bidratt til mye positivt. Samtidig så er de derimot APs løpegutt og pengebinge. Å, så flott det hadde vært da hvis LO egentlig drev med kun aggressiv fagforeningspolitikk, og de partiene som bidro mest til samme formål (dvs styrke den norske arbeideren, på alle måter) fikk mest støtte. Egentlig ett fett hva slags parti det måtte være, men blind støtte av AP har egentlig utmattet seg totalt, sikkert alrede engang på 50-tallet eller før kanskje.

MAO burde LOs støtte være på anbud, år etter år. Og kun de som virkelig hjelper og kun de som historisk sett bidrar mest burde fått mest støtte. Og ikke alle slags tåkefyrster-eiendomsmillionærer og andre "arbeidere" fra "arbeider"-partiet i Oslos vestkant.

LO/AP: Det er ikke så viktig at vi får til noe, bare AP/LO får sine venner inn. En dyktig jobbsøker uten den lille røde i baklomma blir satt på sidelinjen til fordel for svakere jobbsøkere. Alle skal med gjelder selvsagt bare partimedlemmer.

Tore Andersen

Tore Andersen

Det er selvfølgelig problematisk at en fagforening også er et politisk parti. Spørsmålet er hvordan man skal hindre det. Venstresiden synes det er ok, og vil hevde at NHO støtter borgerlig side. Forskjellen er selvfølgelig at NHO ikke sitter i noen partier og heller ikke støtter dem finansielt. Eneste mulighet er at LO mister sine særfordeler og at det kommer fagforeninger som er uavhengige.

Tore Andersen

Tore Andersen

Det er selvfølgelig problematisk at en fagforening også er et politisk parti. Spørsmålet er hvordan man skal hindre det. Venstresiden synes det er ok, og vil hevde at NHO støtter borgerlig side. Forskjellen er selvfølgelig at NHO ikke sitter i noen partier og heller ikke støtter dem finansielt. Eneste mulighet er at det kommer fagforeninger som er uavhengige og at LO mister sine særfordeler.

Det finnes knapt en industriarbeider igjen i APs ledelse, men likevel så pøser LO flere titalls millioner fra medlemskassa for å støtte APs valgkamp.

Og som vanlig holder AP/LOs venner i norsk presse tyst om pengeoverføringene, samtidig som de raljerer dersom noen private tar av egen lomme og støtter Høyre eller Frp.

Det er problematisk at AP er i lomma på LO, men også problematisk at norsk presse tilhører venstresiden i norsk politikk.

LO er jo en del av AP systemet. AP gir LO norske skattepenger som de får tilbake i valgkampstøtte. Er ikke dette korrupsjon?

Skal de blå vinne valget må de også gjøre noe med NRK. NRK sjefen er AP mann og gikk ut av partiet dagen før han tiltrådte som NRK sjef. VG avslørte at han også løy for styret om sitt forhold til daværende TV2 sjef. Dette ser ut til å ha resultert i et barn kalt "medieskatt" og hvor vi også skal finansiere TV2 i tillegg til NRKs tre tv kanaler og ... femten radiokanaler.

Vi er hva vi eter og media har således enorm makt. En NRK sjef bær således velges inn, bør være uavhengi og jobbe for en oppbyggende kanal og ikke det voldsforhærligende samfunnsfiendlige søppelet vi i dag får... Joda NRK har enda folk som kan lage fine programmer, men det minker kraftig.

Vi trenger nye folk og en ny kanal som bygger opp folks moral, er samlende og ikke er en aktør som skal sprenge alle grenser.

Den grove volden og det stygge språket NRK fører an til er ikke representativt for det samfunnet jeg lever i. Folk banner ikke i hver setning her jeg bor, knapt i det hele tatt, men slik vil det bli når den yngre generasjon i dag vokser opp. Da er dette bildet normalt

Alle politikere og politiske partier får hukommelse tap vær gang det er valg.

Merkelig nok får partier som var i opposisjon straks hukommelse tap når de kommer i regjering, akkurat som at partier som var i regjering får hukommelse tap når de havner i opposisjon.

Hmmm, LO følger vel ryggmargsrefleksen sin som man ofte gjør der i gården. Å skylde på en regjering for sine tidligere prioriteringer blir selvfølgelig dumt, svært dumt.

Moderne, og voksne, mennesker har kontroll på sine synspunkter og skyller ikke på andre hvis man har tråkket "feil" ved noen anledninger...

Per Tormod Nilsen

Per Tormod Nilsen

Selv om NHO har sluttet å gi pengestøtte til politiske partier, gir arbeidsgiversiden mer pengestøtte til Høyre og Frp enn noensinne ? i bytte mot skattelette.

OTG: Det finnes vel knapt en arbeider igjen i LO ledelsen heller. Hundrevis/tusenvis som største delen av sitt yrkesaktive liv har vært tillitsvalgte/ansatte i LO og et svært stort antall LO-direktører og ledere har millionlønninger, gjerne 2-3 mill hver.

Samtidig er de til sengs med AP, EU og har globalistisk tankegang der norske arbeidstakere gjerne konkurranseutsettes enten ved arbeidsinnvandring eller på rammebetingelser mot utlandet. Samtidig blir disse arbeiderne ha belønnet med et unødvendig høyt kostnads- og skattenivå.

Roger Johansen

Roger Johansen

Per Tormod Nilsen: å fremsette usanne påstander når fakta finnes der ute er direkte useriøst.

Norske bedrifter betaler inn mer i kroner og øre i skatt nå enn da H og Frp overtok. Skatteinntektene til både stat og kommune øker med titalls milliarder hvert eneste år.

Sett deg inn i fakta, fremfor å lyve slik du gjør her.

Jeg syntes nesten litt synd på Jonas Gahr Støre hvis han blir statsminister. Han kommer til nærmest å måtte være løpegutt for både LO og SP. Begge kommer til å piske han slik at de får gjennomslag for sine interesser. Med kravstore bønder og et LO som vil blande seg borti det meste, så kommer han til å få liten handlefrihet og kraft selv.

Det er ikke bare LO som lider av hukommelsestap når det nærmer seg valg.

Alle partier og politikere lider av samme syndrom/sykdom

Og uansett hva som loves og lyges om, så blir det bare humbug allikevel fordi partiene må inngå kompromisser med vippepartiene

Når det endelig gjøres noe, så blir det kun halvveis fordi man ikke er i stand til å prioritere og heller velger at alle skal ha litt - bortsett fra vedlikehold av samfunnets infrastruktur som får ingenting og råtner på rot!

LO = AP

Media = venstresiden i norsk politikk

Er det dette vi kaller demokrati (som enkelte politikere skryter av)?

Er det noe rart av forrakten for systemet vokser?

hvorfor er så mange medlemmer i LO når dem plutselig er imot når det er valg. Når folk melder seg inn i LO er dem vel også klar over samarbeidet mellom LO og AP- eller tenker ikke folk over det den dagen tillitsvalgte spør om medlemskap? SE tilbake på historien- Hva var årsaken til at LO ble dannet, og hva var årsaken til det tette samarbeidet mellom LO og AP? Er dei samme forutsetninger tilstede også i dag?

Nå skal vel ikke Høyre og FrP forsøke å gjenvinne hukommelsen fra forrige valg. Valgløftene da ble jo glemt med det samme. Får håpe Høyre og FrP ikke velger å resirkulere gamle valgløgner, men de husker dem neppe, så de må nok forfatte nye.

Høyre og FrP= NHO samt rike onler.

Nå skal vel ikke Høyre og FrP forsøke å gjenvinne hukommelsen fra forrige valg. Valgløftene da ble jo glemt med det samme. Får håpe Høyre og FrP ikke velger å resirkulere gamle valgløgner, men de husker dem neppe, så de må nok forfatte nye.

Høyre og FrP= NHO samt rike onkler

Alle politikere får hukommelsestap når det er valg. Derfor stemmer JEG ikke i år.

Jeg skjønner ikke hvorfor lo blander seg. De burde heller drive med fagforeningsarbeid fremfor politikk

LO er kjøpt og betalt.

Det skulle bare mangle om ikke dagens regjering skulle få til noe for alle, men det er helheten som ikke er god nok. Alle velgere bør bruke valgautomatene før de stemmer.

Etter gjennomgang av kommentarfeltet, er dette argumentasjonen frå Ap-leiren:

1. "Selv om NHO har sluttet å gi pengestøtte til politiske partier, gir arbeidsgiversiden mer pengestøtte til Høyre og Frp enn noensinne ? i bytte mot skattelette."

-Når det passar slik, hevdar Ap at dei tok initiativet til redusert bedriftsskatt av hensyn til høgare skattenivå i Norge enn i omverda. Dette er altså å demma opp for bedriftar som flytter verdens dyraste arbeidsplassane utenlands, Per Tormod Nilsen!

2. "Høyre og FrP= NHO samt rike onkler."

-Tenkjer du på dei rike onklane, dei 10% rikaste som betalar 38% av all personskatten? Eller tenkte du på valgstøtta frå NHO til desse partia; 0,0? NHO burde i såfall få plass i Høgre sitt sentralstyre?

Arbeiderpartiet er ikkje noko meir enn ein valgallianse. KrF neste under paraplyen?

Ap har ingen politikk for landet. Kun særfordeler til eigne velgjargrupper. Betalt av alle dei andre.

Som Oslo straks vart ein illustrasjon på då Ap fekk makta i hovedstaden.

Å kjempe mot ekteskapet AP/ LO er dømt til å mislykkes. Og det vil uansett bli mindre verdifullt all den tid organisasjonsbehovet smuldrer. Derimot er det mer interressant å fokusere på AP største partner SP sitt forhold til fagbevegelsen. Partiet som hegnet om de største arbeidskriminelle - bønder som ukritisk benytter utenlandsk arbeidskraft undet min. lønnsnivåer, og som ikke hensyntar arbeidstidsbestemmelser for sine innleide arbeidere. Hva mener LO om dette?

Vi har ikke glemt 88 rødgrønne løftebrudd - bare i den første perioden til Jens Stoltenberg.

Det var en tid da norske bedrifter flyttet produksjonen til utlandet og la ned bedrifter, takket være kostnadsøkning, byråkrati og skattetrykk. Aldri ble det lagt ned flere gårdsbruk men norsk presse er 100% i lomma på AP og hemmeligholder forfallet under de rødgrønne. Ingen veier, ingen jernbanebygging - men krangel og handlingslammelse.

Og nå er det valgkamp der LO pøser milioner på millioner av medlemmenes kontingent inn i APs valgkamp - til tross for at det knapt finnes en eneste arbeider igjen i det såkalte "Arbeiderpartiet". Se hva som er skjedd i Sverige - og Støre er en kopi av svake Løfven.

Lo-Ap- står for "litt omplassering av alles penger"

Ser at det det er fritt om en vil melde seg inn i lo..er det det? hvis du ikke melder deg inn blir du ganske fort holdt utafor det gode selskap. Samme goder som de andre slåss for, osv. Det er ikke noen i hverken lo eller ap som slåss for noe som helst hvis det ikke kommer dem selv til gode.

Hva skal vi bruke tåkefyrsten (Støre) til? vi så vel hva han fikk til sist, når han var helseminister. Så har vi "dollargliset" Johansen, da. Hva har skjedd i Oslo, etter att den "ap-katten" vart konge i bystyret?

Det er ikke bare politikerne som for hukommelse svikt før ett valg. Det ser ut til å gjelde i stor grad for velgerne også.

Var med stor interesse jeg leste i A-pressen, "att nå hadde Raymond og co, endelig fått kjøpt igjen vannkrafta (Hafslund)

vår. Nå var det på norske hender igjen..HURRA!! Og hvem var det som GA den bort? jeg bare spør.

tilslutt vil jeg ønske alla "gnomene" ett godt valg!

Skriv en ny kommentar