hits

Hva vil Arbeiderpartiet?

Seks dager før valget rår det full forvirring rundt hva Arbeiderpartiet egentlig mener om fraværsgrensa ? får vi et tydelig svar før valgdagen?

Fraværet på videregående skole har stupt etter at regjeringen innførte fraværsgrensa i fjor. Skremselspropagandaen er gjort til skamme, og faktisk fikk litt flere elever vitnemål i år, enn i fjor. Dette viser at fraværsgrensa virker, og at den er kommet for å bli - i hvert fall hvis Høyre får bestemme.

Men hva skjer hvis det blir regjeringsskifte? Jeg frykter det vil bety slutten på fraværsgrensa.

Helt siden jeg foreslo en nasjonal fraværsgrense, har Arbeiderpartiet vinglet om saken. (Først var de for, så var de mot, så for, så mot, så for fraværsgrensa). Til slutt har de i stortingsprogrammet landet på at de skal erstatte dagens regel som fungerer godt, med "et nytt nasjonalt regelverk" som de ikke kan forklare hva er. Reglene skal bli annerledes, de skal visstnok bli bedre, men hvis vi spør Arbeiderpartiet hvordan reglene skal være, så får vi ikke svar. Det vil si, vi får i beste fall svar som er umulige å tolke.   

Både Jonas Gahr Støre og Trond Giske sier at Arbeiderpartiet vil beholde en tallfestet grense, men hvilken grense dette skal være, er høyst uklart.

Samtidig har både AUF og APs mest sannsynlige samarbeidspartnere, SV og Senterpartiet, sagt klart ifra hva de mener.

SV har programfestet at fraværsgrensa skal skrotes.

Senterpartiet mener en egenmelding eller en foreldremelding skal være nok for å dokumentere fravær. De vil også at kjøreopplæring skal gi grunnlag for gyldig fravær, selv om det aldri før har gitt det - heller ikke før fraværsgrensa. I tillegg skal rektorene kunne utøve nærmest ubegrenset skjønn. Med andre ord en total uthuling av dagens fraværsgrense.  

AUF-leder og stortingskandidat, Mani Husseini, har også gitt klar beskjed om at "det første vi skal gjøre når vi kommer i regjering, er å skrote fraværsgrensen".

Denne beskjeden er faktisk så klar at et flertall av APs velgere tror mer på Husseini enn på Støre. En undersøkelse gjennomført for Høyre viste nemlig at over halvparten av APs velgere tror at AP er mot fraværsgrensa, selv om Støre fremdeles hevder de er for.

Det kan virke som at AP gjør én av to ting: Enten bløffer AUF ved å late som at man kan stemme på AP og dermed stemme for å skrote fraværsgrensa. Eller så bedriver Arbeiderpartiet bevisst dobbeltkommunikasjon ved å la AUF fortelle unge velgere én ting, og fortelle folk flest noe annet.

Uansett, skal man gjennomføre summen av forslag fra AP, SP og SV om endringer i fraværsgrensa, vil det i praksis føre til at vi ikke har noen grense i det hele tatt. 10 prosent udokumentert fravær PLUSS egenmelding/foreldremelding PLUSS kjøreopplæring PLUSS ubegrenset skjønn - da er man tilbake til slik det var, at elevene i praksis kan komme og gå som de vil.

 

7 kommentarer

For å være helt ærlig, har ikke fått med meg noe om hva Ap vil i dette valget, kunn dritt og stempling langs hele linja, tragisk!

Jeg har heller ikke fått med meg så mye av hva AP vil pga de er altfor opptatte med å sverte motstanderne. Men jeg fikk med meg at de vil ha høyere skatter og avgifter og at de later som det ikke vil ramme folk med lavere inntekter. Og det skal man jo absolutt ikke tro på. AP liker jo også boligskatt til staten, og den vil jo ramme like urettferdig som eiendomsskatt til kommunen...ingen hensyn til inntekt. Avgifter kan man heller ikke komme unna .Men AP snakker ikke om boligskatt i valgåret, så klart.

Da jeg gikk på gymnaset, som det het i gamle dager, kunne vi skrive fraværsmelding selv. Det var faktisk lite skulking og fravær før i tiden. Jeg vet ikke hvor det gikk galt på veien.... :) Men AP har vel regjert i flest år siden den gang..hehe.

De gjør det samme som alle andre partier. Eneste forskjellen er at når det er et parti man er enig med så er det greit.

Den politiske verden er fylt av hykleri.

Hva kan AP si? Vi har kanskje den beste regjeringen noen sinne. Det eneste AP kan gjøre for sine velgere er å øke skatter og ødelegge alt det gode regjeringen gjennomført.

AP tør ikke engang snakke om innvandring. Maken til

feighet. Bra at de stuper. AP ville ha ødelagt Norge,

de var på god vei mens de satt i regjeringen i 8 år.

Vi har lært av Jens hva ansvarsfraskrivelse betyr.

Av tåkefyrsten lærer vi ikke stort, ikke annet enn at

han er en "VINNERSKALLE" som han selv sier. Maken til

arrogans, gleder meg til å se ansiktet til Støre når

han taper, han vil tape stort ! SÅ naive er vi ikke

lenger, heldigvis. AP taper valget !

Godt spørsmål - hva vil egentlig AP?

Med så mange klappende venner og venninner i norsk presse burde Tåkefyrsten og alle partibroilerne klare å hoste frem et valgprogram - annet enn at vi skal flås for 15 milliarder i økte skatter (det blir nok 30 milliarder etter valget). Gjett hva pengene skal brukes til - neppe veier, jernbane, skole, sykehus eller viktig infrastruktur siden AP sluttet å bygge landet for ca. 30 år siden.

Dørene til Norge skal nok settes på vidt gap, siden AP trenger nye velgere siden det ikke finnes arbeidere igjen i partiets ledelse.

Og når AP skal samarbeide med de grønne kommunistene i MDG og de røde i SV og Rødt så skal det bli en usmakelig suppe for oss stakkarer som skal betale gildet.

Vi hadde 8 lange rødgrønne år - og nå er det ingen grunn til å skifte en regjering som har ryddet opp etter Stoltenberg & co.

Anton Strand Johnsen

Anton Strand Johnsen

BRENNT VALGFLESK !

Senterpartiet lover 17 milliarder til militæret, AP lover titalls milliarder til skole og eldreomsorg. Ap sviktet helt i eldreomsorg i perioden 2009 -2013.

Dette blir lite seriøst, og trist for valgkampen.

Jeg ber alle merke seg dette, og følge opp dersom de rødgrønne bløffer seg til regjeringsmakt !

Skriv en ny kommentar